Tuesday, March 31, 2009

penangan HK

tadi pi PK tuk cuci luka kat lutut huhuhu

"kena apa ni adk?jatuh motor ke?"
"tak lah sy terjatuh time main futsal ahad ritu huhuhu"
"dahsyat jugak luka nie?"
"dpt no bape?"
"heehe naib johan je akak"
"wahh..mantap la tuhh"
dalam hati biasa lerr kuprum sulfat mmg mantap!!!hahaha

pastu akak tue memulakan sesi mencuci!!
"akak jaring tue melekat kat isi dah.semalam saya try bukak tapi xboleh.cuba letak air pun still lekat juga."
"ermm..biasa la tue"..slumber je dia jwp.dalam hati hny Tuhan yang tahu..

penyepit diangkat..terus menuju ke lututku.dup dap dup dap.jantung berdenyut kencang huhhu
dengan gagahnya akak tu menarik jaring yg melekat pada isi lututku..ohh no!!!!!
uwaaahhh!!!sakitnyerrr rasa macam seluruh isi lututku terkoyak bersama jaring kapas tue huhuhu..

"sory adk mmg sakit sket"..bukan sakit sket klu camni akak oii
hanya dengan dua tarikkan jaring itu terkoyak dari lututku huhuhu rasa pedih menyengat seluruh tubuh tika itu..
step seterusnya cuci dgn cecair apa tah..rasanya sejuk bangat!!!sekali lagi tubuhku disengat2 rasa sejuk pedih huhuhu..sabar ye nazirah..kifarah dosa2 lalu nie..

"dua hari sekali adk dtg cuci sini ye..ambik ubat tahan sakit kat farmasi ok."
"ok..time kasih akak"

macam nak nangis je tapi dikuatkn juga mental hehehe..(sempat nak control ayu lg??)

Sunday, March 29, 2009

HK kimia~~~

kuprum sulfat!!!!

HK..HK..
hadirmu ku nanti..
menanti dengan penuh semangat..
akhirnya hari yang dinanti ketemu jua..

pagi-pagi bersenam dulu
bersenam bersama adik dan kakak yang comel^_^..
merempit dr tmn U terus ke UKM
di sana kulihat tak ramai yg ada..
hanya ajk dan mknn yg tersedia..
namun disitu ada sekelompok kump yg agak menyendiri..
kusapa tanda mesra..
rupanya adk2 1st year =))
nik dan azyan

anda dikehendaki daftar diri!!!
aku dpt kain biru.."nazirah kita biru!!!"pekik si faz keriangan tanda kami 1group..jgn jeles!
farha, mani dan ain sudah tiba..
"cepat la daftar"aku yg semangat lebih
"yeyeye biru kainku dpt"hahah group yg mantap nie..

"boikot purple"..Zul pilih org mantap2 tuk group dia
ada pakatan utk yg boikot hahaha

kuprum sulfat!!!
korg mmg mantap..
fusal..nettbal..pijak belon..korg
rebut semuanya..
mantap2

futsal yg lucu
kaki dihayun tuk menendang bola..alih2 hanya angin yg ditendang..
semangat mengejar bola..alih2 diri yg tersungkur

teruskan usaha ini..hari tue suma all out kecuali apan!
tp bleh dimaafkan sbb dia kena incharge HK nie
to zakuan mmg ko bleh wakil M'sia thn dpn tp hati-hati..takut kena pakai skert la plakkn??
hehehe pandai2 jaga diri sume ye..

p/s : seronok-seronok juga..tp batas2 antara lelaki dan pempuan jgn sesekali diabaikan!!!!
sbb tue aku bnyk bantah bola jaring bercampur tue..

*matlamat tak menghalalkan cara*

to cik coretan hati~ hehehe curik dr blog anda pic nie..jgn marah ye..

jadi fasi ^_^



SALAM dihulurkan tanda permulaan
untuk semua sahabat-sahabatku hehehhe...saja nak bermadah2 siket tapi xjadilah nak bermadah malas nak pikiaq hohohoh...

erm buat yang nak dengar silalah baca buat yang xnak takpe next
entry nnt bace eh..
weekend ritu aku da 2 agenda yg berlangsung jeng..jeng..jeng..
first da seminar buat student ipt yg "kampung" dan "bandar". bermula jumaat mlm sampai ahd tghr..mulanya aku agak keberatan untuk mengajak sahabat-sahabat untuk join seminar ini kerana aku xleh nak commite 100% pd program tue krn hari berikutnya aku da HK kat ukm. tapi takdir Allah mengatasi segalanya dan itulah yang terbaik buatku dan mereka(KAMI). ramai yg sudi dtg ke seminar itu alhamdulillah..jadinya aku akn jadi fasi untuk program itu. mulanya tak bleh jadi fasi sebab bnyk benda yg xsettle lagi(lab report, asgmnt n tuto)..tp labreport bleh siap hari jumaat ptg so beban dah ringan siket la hehhe.. "bleh la jd fasi"..

maaf dpohon buat ajk2 yg bertungkus lumus mengangkut dan sediakan makanan pd program itu..maaf sgt2 xleh nak commite btul2 ada ja halangan yg datang..buat kak siti maaf la kita salah jln lagi huhuhu..

pagi ahad sepatutnya aku kena conduct senamrobik tapi tgk adik2 mcm xbersemangat je..kami ubah plan pg jogging kat playground hehehe..



"kampung"=local
"bandar" =ovrc
HK =hari keluarga

Wednesday, March 18, 2009

**pelajar IPT sekarang**

cuba nilai diri anda..di bawah ini adalah 7 tanda orang yang gagal di universiti!!!!

* Gagal menjadi orang berilmu.
* Gagal menjadi seorang yang berkeyakinan tinggi.
* Gagal menjadi seorang yang berkarisma dan boleh dihormati.
* Gagal menyerlah.
* Gagal memenuhi potensi sebenar diri sendiri.
* Gagal mencapai cita-cita sebenar.
* Gagal mencapai kejayaan dan kebahagiaan yang pernah diimpikan.
* Gagal mengejar kekayaan.
* Gagal dalam memenuhi impian dan harapan ibu bapa.
* Gagal menjadi contoh yang baik kepada orang-orang disekeliling.

saya sangat-sangat terasa yang pelajar-pelajar IPT sekarang sangat sedikit yang mempunyai softskill ini..
semalam semasa berada di dalam kelas yang agak membosankan kebanyakan pelajar di dalam kelas itu membuat hal sendiri ada yang berborak, buat kerja lain dan tak kurang yang tidor pun ada..yess sikap sebeginilah yang menyebabkan pelajar sekarang sangat lemah softskillnya..

dah tahu kelas tue bosan cuba la tanya apa-apa soalan kepada lecturer untuk menghidupkan suasana kelas tapi tidak kurang juga yang buat perbincangan sendiri di belakang.camne ni??

gossip sana gossip sini ada skill pulak tapi klu suruh present kat depan start la mengelabah tak tentu pasal..buat perkara sia-sia senang je tapi nak buat perkara berfaedah susah betul..ermm..betapa tak berkualitinya pelajar IPT sekarang nie..

bla nak berubah nie???
**fikir-fikirlah sendiri...**

Wednesday, March 11, 2009

sahabat sejati

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku


Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi

rindunya semua sahabat2..buat sahabat2 sekolah bahiyah..rindu bangat huhuhu...dgr lagu nie teringat hampa semua..jagan lupa kat kilah nie pulak tau???

di sana kita berkongsi segala suka dan duka..
hanya kita..hanya kita yang faham segala onak duri itu..
hanya kita yang merasainya...
dan akhirnya hanya kita yang merasai kemanisan disebalik setiap duka lara itu huhuhu...
jangan biarkan ia pergi..